Keresés ebben a blogban

2012. március 19., hétfő

Pudingos meggyes gyümölcstorta Recept


Hozzávalók:

Egy 30 cm átmérőjű gyümölcstorta-formához:
  A torta tésztája: piskóta.
    A tésztához:
    4 evőkanál liszt
    4 evőkanál cukor
    4 tojás
    1 csomag sütőpor
    +pici vaj vagy Rama margarin és liszt a forma kikenéséhez
    A díszítéshez:
    1 csomag pudingpor
    tej és cukor a puding elkészítéséhez
    1 csomag zselatin
    bármilyen gyümölcs

Elkészítés:
Először felverem a cukrot a tojásfehérjékkel, majd amikor már elég kemény (jele:az edényt megdöntve, felfordítva a hab meg sem moccan), hozzáadom folyamatos verés mellett a tojássárgákat, majd ha ezt eldolgoztam, akkor a lisztet és a sütőport is belekeverem. Pici vajjal kikenem a formát mindenhol, majd beszórom liszttel, és ebbe öntöm a tésztát. közepes fokozaton 20 percet sütöm. Ezután elkészítem a pudingot, majd a megsült forma közepére öntöm és elegyengetem. Erre rakom a gyümölcsöket, ami lehet befőtt vagy nyers is, és mindezek után rárakom a zselatint (a még félig folyós zselét mindig a közepére folyatom, így mire elér a süti szélére, már meg is dermed, és nem folyik le). Kihűlés után, szeletelhetjük, tetejére friss tejszínhabbal  díszítve tálaljuk.

Megjegyzés:
Varázslatosan lehet a gyümölcsök színvilágával játszani, és különböző formákat kirakni egy kis kreativitással akár befőttből, akár friss gyümölcsökből.
A képen  látott   kimagvalt befőtt meggyből készült el: Pudingos meggyes gyümölcstorta.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése