Hozzávalók:
Egy 30 cm átmérőjű gyümölcstorta-formához:
A torta tésztája: piskóta.
A tésztához:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
+pici vaj vagy Rama margarin és liszt a forma kikenéséhez
A díszítéshez:
1 csomag pudingpor
tej és cukor a puding elkészítéséhez
1 csomag zselatin
bármilyen gyümölcs
Elkészítés:
Először felverem a cukrot a tojásfehérjékkel, majd amikor már elég kemény (jele:az edényt megdöntve, felfordítva a hab meg sem moccan), hozzáadom folyamatos verés mellett a tojássárgákat, majd ha ezt eldolgoztam, akkor a lisztet és a sütőport is belekeverem. Pici vajjal kikenem a formát mindenhol, majd beszórom liszttel, és ebbe öntöm a tésztát. közepes fokozaton 20 percet sütöm. Ezután elkészítem a pudingot, majd a megsült forma közepére öntöm és elegyengetem. Erre rakom a gyümölcsöket, ami lehet befőtt vagy nyers is, és mindezek után rárakom a zselatint (a még félig folyós zselét mindig a közepére folyatom, így mire elér a süti szélére, már meg is dermed, és nem folyik le). Kihűlés után, szeletelhetjük, tetejére friss tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Megjegyzés:
Varázslatosan lehet a gyümölcsök színvilágával játszani, és különböző formákat kirakni egy kis kreativitással akár befőttből, akár friss gyümölcsökből.
A képen látott kimagvalt befőtt meggyből készült el: Pudingos meggyes gyümölcstorta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése