Keresés ebben a blogban

2012. április 9., hétfő

Húsvéti sárga túró

Hozzávalók:

1 l tej
10 db tojás
10 dkg kristálycukor (a cukor izlés szerit ki édesebben szereti tehet többet)
1 csomag Vaníliás cukor
1 mokkáskanál Őrölt fahéj (elhagyható)
1 mokkáskanál só

Elkészítés:

 A tejet felrakjuk forralni, közben a tojásokat mély tálban felütjük és a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, fahéjjal kézi keverővel lazán felverjük. Nem kell nagyon, csak mintha rántottának vernénk. Ha forr a tej, öntsük bele, és takarékon állandó kavargatás közben addig forraljuk, amíg szépen összetúrósodik, a leve híg, kissé átlátszó lesz.
A tűzről levéve, ha van tüllanyag, abba, ha nincs, egy ritkább szövésű konyharuhát tiszta vízben átöblítjük, egy tálba beleterítjük és beleöntjük a megfőtt sárga túrót. Összefogjuk a kendő sarkát, szorosan átkötjük, egy nagyobb fazék fölé tesszük úgy, hogy egy fakanalat húzunk a kendő kötésébe és belelógatjuk a fazékba, hogy ne érjen az aljára. Lényeg hogy kössük fel valahova hogy ki tudjon csorogni.
 Ott hagyjuk jól kicsepegni. Ha jól kicsepegett, kivesszük a kendőből és lapos tálra, vagy tortabúra alá tesszük és hűtőbe rakjuk. Házi főtt sonkához és a többi húsvéti finomsággal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése