Keresés ebben a blogban

2012. május 4., péntek

Sóskás tollhegytészta



  Ez a variáció egy hosszú tél után  ilyenkor szervezetünknek nagyon fontos a friss, roppanós, vitaminokkal teli zöldségfélék fogyasztása, mint amilyen a sóska. Nagy vastartalma is előny!
  A sóska ásványi sót, meszet, foszfort, vasat, C-vitamint tartalmazó, élénkítő hatású növény, amit vértisztító hatása miatt a népi gyógyászat is kedvel.



Így készül a sóskás tollhegytészta:

 A babot 6 percig sós vízben megfőzzük, lehűtjük. A hagymát kis kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket szeletekre daraboljuk. A mandulát zsír nélkül megpirítjuk.

A sóskát alaposan megmossuk, a felét darabokra vágjuk. Fokhagymával, mandulával, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal pürésítjük, leturmixoljuk. A sóska másik felét finomra szeleteljük.

A tollhegytésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük.

Egy fokhagymagerezdet, a vöröshagymával, az olívaolajon közepes hőmérsékleten 3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot és 2 percig pároljuk vele.

A tésztát leszűrjük, a babbal és a pürésített sóskával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a finomra vágott nyers sóskával serpenyőben összepirítjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése